Designers, Letterpress

Werkman
Weekend

Weekendworkshop

Zaterdag 10.00 – 16.30
Zondag 10.00 – 16.30

Kosten: € 215,00

Eerstvolgende datum: 16/17 maart 2019 (VOL)

Daarna: 13/14 oktober

Hendrik Nicolaas Werkman (1882-1945) spreekt ook 75 jaar na zijn dood nog altijd tot de verbeelding. Tijdens het Werkman-weekend gaan we twee dagen aan de slag in de stijl van deze Groningse drukker/kunstenaar. Eén dag gericht op de typografie, de andere dag op de sjablonen. Voor deze weekendworkshop nodigen we altijd een of meer bijzondere gastdocenten uit. Zoals Bart Boumans, ontwerper en kunstenaar, wiens werk hangt in musea als Tate, MoMa, en het Stedelijk. Of Ewald Spieker, ontwerper, drukker, Werkman-kenner.

Ondersteund door vakkrachten uit de werkplaats maak je een eigen project met gebruikmaking van de houten en loden letters, de materialen voor sjablonen en de verschillende proefpersen. Waaronder een kniehevelpers uit 1850, precies de pers waar Werkman zelf het liefst zijn beroemde ‘druksels’ op maakte.

Omdat iedereen werkt aan een kleine oplage, heeft elke deelnemer aan het eind van het weekend een eigen map met werk van zichzelf en alle anderen.

Esther: “Wat er aan deze workshop veranderd moet? Niks! Of nouja, hij mag vaker. Wanneer mag ik weer?! Dit is fantastisch.”