NDSM PRINT

Miniworkshops
Letterpress &
Linoleumsnede

Maak kennis met ambachtelijke technieken en get your hands dirty bij GWA in Amsterdam Noord. Laat houten en loden letters door je handen gaan, rol door de inkt en draai aan de persen om uiteindelijk met een zelfgedrukte poster of kaart in je rugtas naar huis te gaan. Drukken op oude persen in zeecontainers: Welkom bij NDSM PRINT.  

Lokatie GWA Noord | NDSM PRINT

Wanneer is het?
Vanaf 21 augustus

Elke vrijdag en zaterdag

Miniworkshop Letterpress
15.00 tot 16.30

Miniworkshop Linoleum
11.00 tot 12.30

Kosten: €35,00 inclusief materialen

Geen tijd voor een langere avondcursus of op zoek naar het ideale cadeautje? Bezoek onze vestiging in Noord! Tijdens een miniworkshop letterpress of linoleumsnede maak je kennis met grafische technieken en druk je een poster of kaart in anderhalf uur tijd.

Miniworkshop Letterpress 
Op een experimentele wijze aan de slag met houten en loden letters, die je met behulp van oude proefpersen op het papier drukt. Leer over de basisbeginselen van het maken van een zetsel en maak kennis met de techniek van het letterzetten.
Geïnteresseerd in het doen van een langere cursus? Klik hier.

Miniworkshop Linoleumsnede
Guts een afbeelding uit een stuk linoleum en draai aan het wiel van de etspers om een poster of kaart te drukken. Je hoeft geen tekentalent te zijn om mee te doen aan een workshop Linoleumsnede: Het is een eenvoudige techniek waarbij het gutsen van lijnen ook al een verassend effect kan hebben.
Meer weten over verschillende mogelijkheden van hoogdruk? Klik hier.

De workshops zijn geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.