GWA start NDSM PRINT

In de zomer van 2020 opende GWA in Amsterdam Noord NDSM PRINT: een nieuwe werkplaats voor grafisch ambacht. Je gaat naar NDSM PRINT voor korte workshops op het gebied van letterpress en lino, voor cursussen boekbinden én voor educatieve programma’s voor groepen. Dompel jezelf onder in de ruigheid van de werf, bezoek het nieuwe museum voor Street Art en de exposities bij NDSM FUSE in de Kunststad, en drink (straks weer) bier bij IJver, Pllek of Noorderlicht. Welkom bij NDSM PRINT! Boeken kan via de cursuspagina: Crash Courses Letterpress, Linoleumsnede en Boekbinden.

De werkplaats is open op woensdag (op afspraak) en op vrijdag en zaterdag. Iedere donderdag aan het einde van de middag kun je binnenlopen met ideeen voor drukprojecten. We denken graag met je mee!

NDSM PRINT werkt ook samen met STRAAT, het nieuwe street art museum in de Lasloods op de NDSM werf. Niet alleen kijken naar straat-kunst, maar ook zelf aan de slag? Welkom in de werkplaats.

NDSM plein 27
1033 RG Amsterdam
mail: contact@grafischwerkcentrumamsterdam.nl ovv NDSM PRINT
bel: 06 2033 8881

27 oktober
Cursus boekbinden voor gevorderden

Vervolg op de basiscursus boekbinden van GWA. Meer info en inschrijven kan op deze pagina.

elke donderdag
Open inloop

Speciaal voor (buurt)bewoners van de Kunststad: heb je ideeën voor posters? Wil je graag samenwerken? Loop binnen, wij denken graag met je mee!
Elke donderdag van 17.00 – 18.30

Elke vrijdag
Miniworkshop Linoleumsnede

Zet je tekening om in een linoleum-afdruk. Met gutsen, linoleum en inkt creëer je je eigen kunstwerk.
Boek je plek hier!

Elke zaterdag
Miniworkshop Letterpress

Een crash-course drukken met loden en houten letters op antieke drukpersen.

Maximaal drie deelnemers, boek je plek hier!

Ruimte

NDSM PRINT is ontstaan vanuit het verlangen meer ruimte en zichtbaarheid te creëren voor GWA. Sinds 2004 huist de stichting in een kleine werkplaats aan de Molukkenstraat, waar het inmiddels te vol is komen staan met letters, persen en andere materialen. Dankzij de nieuwe ruimte kunnen we ons houden aan de anderhalve meter regel, en bovendien geeft het ons nieuwe inspiratie van een totaal nieuwe omgeving.

Tegelijk met het openen van NDSM PRINT kregen we het bericht dat de werkplaats in Oost plaats moet maken voor een serie winkels. GWA is dus op zoek naar nieuwe ruimte, bij voorkeur in Stadsdeel Oost.