December 2019

Een hommage aan de filmposter

Slide

      

Monolith
Design:
Mariano Galan © 2019
Oplage: 45 genummerd
Beschikbaar in twee kleurvariaties
Formaat: 35x70cm
Prijs: € 45,00

 

I’m Sorry Dave…
Design: Rudi Oostermeijer © 2019
Oplage: 35 genummerd
Formaat: 40x50cm

Prijs: €45.00

GWA drukt cultuur: Een hommage aan de filmposter.

Het behouden van het grafisch erfgoed en cultuur gaan bij GWA hand in hand. Dus combineerden we de twee en drukten we klassieke filmposters op ambachtelijke wijze – zodat je je lievelingsfilm nu ook kunt ervaren in inkt. 

De posters zijn ontworpen door makers uit de werkplaats die inspiratie opdeden uit filmklassiekers. Iedere poster is in een gelimiteerde oplage gedrukt en genummerd.

Monolith
Monolith is ontworpen door Mariano Galan en is gedrukt door hem en Joop Kaatee op de Asbern Cilinderpers. Gedrukt met loden letters, houten letters en lino in twee drukgangen. Voor de monoliet is  gebruik gemaakt van irisdruk: een techniek waarbij er in één drukgang meerdere kleuren inkt op de rol worden aangebracht, waardoor er uiteindelijk een verloop ontstaat. Elke drukgang is anders, dus je ontvangt een uniek exemplaar.

HAL9000
‘I’m sorry Dave, I’m afraid I can’t do that.’
Deze poster is ontworpen door Rudi Oostermeijer en is gedrukt op de Asbern Cilinderpers, in drie drukgangen. Met loden letters, een houten vorm en de structuur van ‘cliché-tape als ondergrond. De uitspraak van HAL is iconisch, en bijzonder actueel. Hoe lang nog, immers, tot de eerste computer/robot tegen ons zal zeggen dat ie onze opdrachten helaas niet kan uitvoeren?