Iedere eerste zaterdag

Drukklup
Junior

Wanneer is het?

iedere eerste zaterdag van de maand maar voor één keer op een zondag!

Eerstvolgende datum 1 juni

Data 2018/2019 8 september, 6 oktober, 3 november, 1 december, 12 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april, 12 mei, 1 juni, 6 juli 2018 (eindexpo)

11.00 – 13.00 Ochtendgroep

14.00 – 16.00 Middaggroep

Wat kost het?

€ 10,00 per kind

Hou jij van maken, tekenen, ontwerpen en van verrassingen? Welkom bij de grafische werkplaats voor kinderen! Iedere maand komen we samen om op de drukpersen te werken, en te leren hoe etsen, linosnede, houtsnede, letterdrukken of marmeren in zijn werk gaat. Dit seizoen is het thema: POST. Want wij van de Drukklup worden superblij als we een kaartje of een brief door de brievenbus krijgen. Hoe ver kun je gaan, bij het sturen van een pakketje? Kan een brief in de vorm van een kraanvogel door de brievenbus? En hoe is het om post te krijgen uit Zweden, of uit Amerika?

Dat is de vorm. Voor de inspiratie voor de kaarten en postzegels richten we ons iedere Drukklup op een beroemde illustrator van kinderboeken. Weet jij nog wie de tekeningen maakte bij de boeken van Pippi Langkous? Of wie Nijntje heeft gemaakt?

De ochtendgroep begint om 11.00 en is geschikt voor alle kinderen tot 12 jaar. De middaggroep is ook geschikt voor kinderen tot 12 jaar, maar daarnaast doen we  een speciale module voor de iets oudere Drukklupper, die al op de middelbare school is begonnen. DUS:

Ochtendgroep 11h-13h:  Leeftijd 8 – 12 jaar
Middaggroep 14h-16h:  Leeftijd 8 – 15 jaar

Bij de Drukklup, de grafische werkplaats voor kinderen, leer je iedere les weer iets nieuws. Door het jaar heen werken we samen aan een groter project. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld een notitieboek, en nog eerder was het een echte krant, een memoryspel of een kalender. Het leukste is het dus als je zo vaak mogelijk kan komen. Bij de Drukklup leer je droge naald etsen, letterdrukken, linosnijden, sjabloneren, ontwerpen, en natuurlijk hoe je aan de grote persen draait.

Let op: aanmelden is bij deze workshop altijd verplicht, en kan tot drie dagen voorafgaand aan de nieuwe datum.