Etsen, Grafiek

Etsen /
Diepdruk

Etsen is een diepdruktechniek. Dat betekent dat hetgeen dieper in het materiaal ligt, wordt afgedrukt. GWA werkt niet met zuren, maar gebruikt de droge naald-techniek. Sinds 2016 werken we ook aan een nieuwe, milieuvriendelijke vorm: elektrolytisch etsen.  

Wanneer is het?

Zes vrijdagavonden 19:00-21:30

Kosten € 235,00 inclusief materialen

Eerstvolgende startdatum : vrijdag 28 september
5/10, 12/10, 19/10, 2/11, 9/11

Daarna  1 februari 2019

In deze cursus draait het in eerste instantie om het ontdekken van diepdruk, in de vorm van droge naald. De mogelijkheden in diepdruk zijn legio en het resultaat wordt pas met het afdrukken zichtbaar, maar het proces er naar toe is een beleving op zich!

GWA werkt met milieuvriendelijke, non-toxic etstechnieken en inkten op waterbasis.

Sinds 2016 werkt GWA aan een module voor elektrolytisch etsen. Dat is een milieuvriendelijke etstechniek op basis van water en zwakstroom, waar dezelfde (of zelfs betere) resultaten mee bereikt worden als met de gangbare toxische methoden. Wie dus naast droge naald verder wil met diepdruk kan meedoen aan een van de specialistische workshops in deze techniek. Daarvoor zijn nog geen data bekend.

Anne: “Super rustgevend, deze techniek. En heerlijk om een zelfde tekening op zoveel subtiele manieren af te kunnen drukken.”