oktober 2017

Wees lief
voor de stad

Vruchtbare rafelranden van de stad 

Met deze poster vragen we ook aandacht voor culturele vrijplaatsen, waar in Amsterdam steeds minder -of geen- ruimte voor is. Zo dreigt ADM, de voormalige Droogdok Maatschappij in West, te verdwijnen. Daarmee wordt een van de laatste plekken waar in vrijheid geleefd, gemaakt en gegeven wordt geofferd aan speculanten. Laten we tot het gaatje gaan om dat te voorkomen. Teken de petitie, wees lief voor de stad. Hij is nog gericht aan Eberhard van der Laan. 

Wees lief voor de stad

GWA drukte in oktober een poster die we graag overal voor de ramen van de stad zouden zien hangen. Wees lief voor de stad. Het Parool schreef er een artikel over: lees het hier

Waarom deze poster?

Niet om aan persoonsverheerlijking te doen, maar om de boodschap zo lang mogelijk te laten doorzingen.  Vul zelf maar in wat jij lief vindt, voor je stad.

Wat kost ie?

De gratis kopieën zijn op, we drukken nu alleen nog echte posters. Daar vragen we een tientje voor, als bijdrage voor de werkplaats. Daarna mag je m zelf kopieren, natuurlijk. Wildplakken is het nieuwe Instagram! Pinnen kan, behalve als het automaatje niet werkt. Cash is dus altijd veiliger.

Welke kleuren?

De poster is er altijd in zwart op (gebroken) wit papier, vaak in rood op bruin papier en soms ook in zwart op bruin. Laat je verrassen in de werkplaats met wat de drukker nu weer bedacht heeft. Het formaat is 32,50 bij 50. En ook daar zit geen logica achter.

Sturen jullie m ook op?

Nee, sorry. Onderdeel van deze actie is dat we mensen willen bewegen weer te bekijken wat er echt gebeurt in de stad. Stap dus op je fiets, en ontdek wat er gebeurt in de Molukkenstraat, deep down in dat leuke Oost!

Wanneer kan ik langskomen?

GWA is open van woensdag tot en met zaterdag.  Bel even voor de zekerheid, dan weet je zeker dat je niet voor een dichte deur staat. 020 4651841.