17 & 18 maart 2018

Masterclasses
Letterpress

boekjeenzo2-kl

Wanneer is het?

Resist the mac #1 

17 | 18 maart 2018
Host: Herman van Bostelen // Gorilla 

Weekendworkshop: € 150,00

Talk: zondag 18 maart 19.00
Toegang: € 7,50

________________________________

Resist the Mac #2

14 | 15 april 2018
Host: Dafi Kühne  www.babyinktwice.ch

Weekendworkshop: € 150,00

Talk: 15 april (datum ovb)
________________________________

Resist the Mac #3

26 | 27 mei 2018
Host: Studio Frederik de Wal www.frederikdewal.nl

Weekendworkshop: € 150,00

________________________________

Resist the Mac #4

17 | 18 juni 2018
Host: Jim Sherraden www.hatchshowprint.com 
www.jimsherraden.com 

Weekendworkshop: € 150,00

________________________________

Resist the Mac #5

15 | 16 september 2018
Host: Alan Kitching www.thetypographyworkshop.com

Weekendworkshop: € 150,00

RESIST THE MAC

masterclasses letterpress + typografie

voor en door grafisch ontwerpers

GWA [typo]grafische werkplaats van Amsterdam viert het jaar van het verzet met een serie masterclasses letterpress en typografie. Een weekend terug naar de basis, in het inspirerende gezelschap van vakmensen op het gebied van boekdruk en typografie. GWA biedt een goed geoutilleerde werkplaats met hoogdrukpersen, houten en loden letters en het lef om te experimenteren. Gastdocenten dagen je uit de grenzen van de vormgeving te verkennen. Thema: RESIST! 

Ieder weekend bestaat uit twee volle dagen van 10.00 – 16.30 plus een presentatie door deelnemers en gastdocent. Er kunnen 10 deelnemers meedoen per workshop. Wees er dus op tijd bij!

RESIST THE MAC #1

Gorilla is een collectief van grafische vormgevers, waaronder Herman van Bostelen en Lesley Moore.  Een sterke visuele column die in woord en beeld commentaar geeft op actuele gebeurtenissen. Krachtige, doeltreffende illustraties die in diverse magazines en online worden gepubliceerd. O.a. gedurende drie jaar op de voorpagina van ‘de Volkskrant’, in ‘Adformatie’ en tegenwoordig wekelijks in ‘De Groene Amsterdammer’. Online zijn ze te bekijken op thedailygorilla.nl.

Tijdens Resist the Mac#1 werk je in twee dagen naar een Gorilla toe: we reageren op het nieuws en op het materiaal dat aanwezig is in de werkplaats. Het beste ontwerp wordt geplaatst in De Groene Amsterdammer.

Resist the Mac#2  Dafi Kühne verovert de wereld met zijn frisse kijk op de mogelijkheden van combineren: digitaal en analoog gaan zo ongeveer gelijk op in zijn studio in Zwitserland. Vorig jaar publiceerde hij zijn boek True Print. Onmisbaar nu al standaardwerk, geweldig uitgegeven door Lars Müller Publishers.

Resist the Mac#3 is van Studio Frederik de Wal. De Wal heeft jarenlange ervaring in lesgeven op het gebied van typografie en letterpress. Zijn doel is om verschillende beroepsgroepen met elkaar te laten samenwerken aan de pers. Deze masterclass is dus open voor journalisten, schrijvers, dichters, decorbouwers, architecten….. iedereen die kan bouwen, welkom!

Resist the Mac#4 is aan Jim Sherraden, de voormalige manager van het legendarische Hatch Show Print die sinds vorig jaar zijn eigen kunstpraktijk weer voorop heeft gesteld. Inspirerende man met een Nashville attitude waar niemand onderuit kan. Met Jim maak je moois.

Resist the Mac#5 – the cherry on the unresistable cake: Alan Kitching is een van de meest vooraanstaande figuren als het gaat om het ontwerpen in letterpress. Zijn weekendworkshop wordt omlijst door een grote expositie en een lezing.

 

letterverzetter-kl