Iedere eerste zaterdag

Drukklup
Junior

Wanneer is het?

iedere eerste zaterdag van de maand maar voor één keer op een zondag!

Eerstvolgende datum

zaterdag 7 juli
LET OP
Dit is de laatste Drukklup van het seizoen, waarin de gemaakte resultaten gebonden en gepresenteerd worden. Niet geschikt als je nog nooit meegedaan hebt: dan kom je gewoon in het nieuwe seizoen! Dat start op 8 september. Welkom!

Data 2018/2019 8 september, 6 oktober, 3 november, 1 december, 12 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april, 11 mei, 1 juni, 6 juli 2018 (eindexpo)

11.00 – 13.00 Ochtendgroep

14.00 – 16.00 Middaggroep

Wat kost het?

€ 10,00 per kind
moederdag: plus € 5,00 per moeder!

Hou jij van maken, tekenen, ontwerpen en van kleur? Welkom bij de grafische werkplaats voor kinderen! Iedere maand komen we samen om op de drukpersen te werken, en te leren hoe etsen, linosnede, houtsnede, letterdrukken of marmeren in zijn werk gaat. Dit seizoen is het thema: kleur. Van knalgeel tot schutkleuren, van fauvisme tot De Stijl – tegen de zomer weten jullie alles, en heeft elke drukker een eigen notitieboekje bij elkaar ontworpen. De afgelopen keren kwamen al geel, primaire kleuren, en schutkleuren aan bod. Wat was het leuk! Doe je de volgende keer (weer) mee? En kun jij raden in welke kleur we gaan drukken?

De ochtendgroep begint om 11.00 en is geschikt voor alle kinderen tot 12 jaar. De middaggroep is ook geschikt voor kinderen tot 12 jaar, maar daarnaast doen we  een speciale module voor de iets oudere Drukklupper, die al op de middelbare school is begonnen. DUS:

Ochtendgroep 11h-13h:  Leeftijd 8 – 12 jaar
Middaggroep 14h-16h:  Leeftijd 8 – 15 jaar

Bij de Drukklup, de grafische werkplaats voor kinderen, leer je iedere les weer iets nieuws. Door het jaar heen werken we samen aan een groter project. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld een notitieboek, en nog eerder was het een echte krant, een memoryspel of een kalender. Het leukste is het dus als je zo vaak mogelijk kan komen. Bij de Drukklup leer je droge naald etsen, letterdrukken, linosnijden, sjabloneren, ontwerpen, en natuurlijk hoe je aan de grote persen draait.

Let op: aanmelden is bij deze workshop altijd verplicht, en kan tot drie dagen voorafgaand aan de nieuwe datum.